top of page

Klatrefestival 2018 - 1.-5. august

Bodø Klatreklubb arrangerer årlig klatrefestival på Fugløy.

Fugløyafestivalen arrangeres årlig i begynnelsen av august. 

Bodø klatreklubb avhold også i sommer sin tradisjonelle klatrefestival på øya. Dette er etter hvert blitt et tradisjonsrikt og flott arrangement med økt aktivitet både for store og små. I fjor deltok ca. 70 deltakere fra mange forskjellige land.

 

Tekst forsetter under bilde


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fugløya er det vanskeligst tilgjengelige området som er beskrevet i Polarsirkelklatring. Det er samtidig et av de aller beste, og blir kanskje enda bedre av at man må jobbe litt for å seg dit? Fugløya ligger vest i Gildeskål-skjærgården. Det er to bosetninger på øya, Nordfugløy og Sørfugløy. Det er ingen bilveier på øya og eneste tilkomst er med båt.

Du trenger båt for å komme deg til Fugløya. Det vanligste er å ta Nordlandsekspressen fra Bodø, men det går også en lokalrute i Gildeskål (Elias Blix). Rutetider og anløp kan endre seg og vi anbefaler derfor sterkt å sjekke nettsidene til de aktuelle hurtigbåtene, eventuelt ringe dem.

Det aller meste av klatringen er beskrevet i Polarsirkelklatring, en oversikt over buldringen på Sør-Fugløy kan lastes ned her.

De siste årene har det i august vært arrangert en klatrefestival på øya, festivalrapport m/bilder kan  beskues på NKFs nettsider.

2017

2017

Klatrefestivalen 5. august 2017

Klatrefestivalen 2016

Klatrefestivalen 2016

Klatrefestivalen avholdes i år fra onsdag 3. august til søndag 7. august.

Klatrefestivalen 2015

Klatrefestivalen 2015

Klatrefestivalen avholdes i år fra onsdag 5. august til søndag 9. august.

IMG_4671
2017
bottom of page